Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Royal Wharf - Townhouses

Objektnamn
Royal Wharf - Townhouses
Kund
Ballymore Group
Byggår
2015
Fönstermodell
Royal
Plats/Län
Storbritannien
Ort
London
Adress
Barrier Point Rd London
Typ
Nybyggnad
Antal produkter
1165
Dolt dräneringshål
Ja
Hämta som pdf

Historien bakom LEIABs nya Royalmodell är ganska enkel och självklar sett med lite distans. Under de senaste åren har vi fått allt fler frågor kring hur dräneringshålen kan göras mindre framträdande - helst vara dolda. Det gäller främst för fönsterbyten i äldre och "pampigare" fastigheter där valet är fönster i en ljus kulör. Med en mörk kulör försvinner dräneringshålens framträdande roll.

Vi blev även utmanade under 2015 av några arkitekter att ta fram en stilren design på ett fönster med dolda dräneringshål till ett nytt exklusivt bostadsområde i London alldeles nära Themsen.

Tillsammans med arkitekterna för det nya bostadsområdet Royal Wharf tog vi fram fönstermodellen Royal. Utmaningen bestod inte bara i designen, dolda dräneringshål och dolda intag för ventiler, utan även att det skulle gå att tillverka relativt stora, och därmed tunga produkter, som ska fungera bra under många års användande.

Bostäderna i Royal Wharf har en generös takhöjd. De helglasade fönstren och fönsterdörrarna ska klara av en höjd på minst 2500 mm med en god funktion under många års användande. Med tanke på de relativt höga ljudkraven och krav på personsäkerhet och solskydd är glasen relativt tunga. De största enheterna väger ca 300 kg per styck.

Under 2016 levererade LEIAB fler än 1100 produkter ur Royalmodellen till olika fastigheter inom området Royal Wharf.

 

Referensbilder

RW LKF1283 LKF1283 LFI1283