Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Kv. Racketen 11

Objektnamn
Kv. Racketen 11
Kund
Peab Bostad AB
Byggår
2013
Fönstermodell
Stil
Plats/Län
Stockholm län
Ort
Bromma
Adress
Gustavslundsvägen 149
Typ
Nybyggnad
Antal produkter
364
Dolt dräneringshål
Nej
Hämta som pdf

Peab bygger Västerorts högsta bostadshus – Alviks Torn i Bromma

Ett levande bostadskvarter med fantastisk utsikt. Centralt, vattennära och med vidunderlig utsikt. När Peab bygger bostäder vid Alvik strand i Bromma är läget avgörande och arkitekturen attraktiv.

Skulptural och spännande arkitektur

Med sina arton våningar blir Alviks Torn Västerorts högsta bostadsbyggnad. Att bygga så pass högt blev möjligt i nära samarbete med Stockholms Stad som delade visionen att utnyttja marken och skapa bostäder för många.

Arkitekttävlingen som utlystes landade i ett vinnande förslag från C/F Möller/Bergs Arkitektkontor. Valet föll på deras nästintill skulpturala torn och bostäder präglade av ljus och spännande vinklar. Med terrazzofasader, vit cement och modern arkitektur blir höghuset och det intilliggande kvarteret med bostäder i nio våningar ett ljust inslag i miljön. Med restauranger och butiker i bottenplan och en stor och grönskande innergård finns här plats för både människor och möten. I de lägre husen finns etagelägenheter med både terrass och balkong, i själva tornet har de största lägenheterna utsikt i flera väderstreck. Med väl genomtänkta planlösningar och hiss direkt ner i garaget är såväl trivsel som bekvämligheten garanterad.

Med byggstart i december 2012 beräknas Alviks Torn stå klart för första inflyttning andra halvåret 2014 och stå helt klart andra halvåret 2015.

Källa: Peab.se

Totalt antal levererade produkter från LEIAB för Kv Racketen där Alviks Torn ingår är ca 1 800.

Referensbilder

Produkter