Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Gasklockan 10

Objektnamn
Gasklockan 10
Kund
Peab Sverige AB
Byggår
2018
Fönstermodell
Epok
Plats/Län
Västmanlands län
Ort
Västerås
Adress
Gasverksgatan 7
Typ
Fönsterbyte
Antal produkter
454
Dolt dräneringshål
Nej
Hämta som pdf

Vi fick uppdraget under hösten 2017 att ta fram ett förslag på ett fönster för ett fönsterbyte i Västerås. De befintliga fönstren av trä är öppningsbara tvåluftare. Beställaren vill dock ändra det till underhållsfria aluminiumfönster och att utseendet i så hög grad som möjligt ska efterlikna de befintliga fönstren.

Med hjälp av 3D bilder går det att få en bild av hur det skulle kunna se ut med det nya fönstret. Produkten som vi ritat upp i 3D består av komponenter från vår fönstermodell Epok placerat i en röd tegelfasad.

Fastigheten renoveras och byggs om för att bl a inrymma kontor. Den uppfördes för ASEA på 1940-talet och är centralt belägen ca 700 m från Centralstationen.

De flesta fönstren är 2-luftare (1430 x 2430 mm) med en mötesbåge. I ytterbågen sitter dels en glasdelande 64 mm spröjs, med en bågpost på insidan, och en 28 mm spröjs.

Bilderna till höger visar dels en av de 3D bilder som togs fram på fönstret innan beställning och sedan hur fönstret ser ut efter tillverkning och efter fönsterbytet i fasaden.

Produkter