Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Mariehöjd 2 JK

Objektnamn
Mariehöjd 2 JK
Kund
Peab Sverige AB
Byggår
2017
Fönstermodell
Haga
Plats/Län
Västerbottens län
Ort
Umeå
Adress
Istidsgatan
Typ
Nybyggnad
Antal produkter
289
Dolt dräneringshål
Nej
Hämta som pdf
HSB brf Mariehöjd 2 består av 105 lägenheter med planerad inflyttning i andra kvartalet 2018. Det är den andra etappen av fyra planerade etapper som HSB och PEAB planerar att bygga för området Mariehöjd.

källa: hsb.se

I Mariehöjd, på mark som köpts från Landstinget, utvecklar HSB Umeå ett nytt bostadsområde tillsammans med Peab. HSB och Peab äger marken ihop och Peab ska även vara entreprenör för HSBs bostadsrättsföreningar i området. Utbyggnaden av området förväntas pågå under 2013-2021.

LEIAB har så här lång fått förmånen att leverera fönster till de fyra första etapperna. Först ut var byggnationen av de två 8-våningshusen jämte den röda byggnaden som inrymmer Språkskolan (som också har fönster från LEIAB).

När området är färdigbyggt kommer LEIAB förmodligen ha levererat ca 3000 fönster och fönsterdörrar vilket gör Mariehöjd till ett av LEIABs största projekt i Sverige med ett ordervärde på ca 10 Mkr.

De öppningsbara fönstren är av 2+1 för att erhålla en god ljudreduktion. Många fönster har kipp-drehbeslag för att få ett bra vädringsläge. De helglasade utåtgående fönsterdörrarna har en glasdelande spröjs i ytterbågen.

Referensbilder

Produkter