Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Brf. Orangeriet

Objektnamn
Brf. Orangeriet
Kund
Tornstaden
Byggår
2016
Fönstermodell
Haga
Plats/Län
Stockholm län
Ort
Stockholm
Adress
Folkparksvägen 131
Typ
Nybyggnad
Antal produkter
738
Dolt dräneringshål
Nej
Hämta som pdf

Brf Orangeriet, Stockholm

På uppdrag av Wallenstam bygger Tornstaden 170 bostadsrätter i Solberga, strax söder om Stockholms innerstad, med design utöver det vanliga.

I Solberga, precis utanför tullarna och nära Södermalm, bygger vi Brf Orangeriet – ett designat boende utöver det vanliga. Ritat av arkitektbyrån Wingårdh kännetecknas Brf Orangeriets fyra byggnader av hög arkitektonisk kvalitet, såväl exteriört som interiört.

Byggtid: 2016 – 2018

källa: tornstaden.se

 

Projektet blev flitigt omnämnt i media när Wallenstam i början av oktober 2017 var bland de första bostadsproducenterna att tala om en scenväxling på bostadsmarknaden. Det fanns inte längre tillräckligt med köpstarka köpare för bostadsrättslägenheterna. I november 2017 meddelade Wallenstam att bolaget ställer om 90 bostadsrätter till hyresrätter i Orangeriet. Sedan ställde Wallenstam även om etapp 2 i Orangeriet då 80 bostäder också blev hyresrätter istället för bostadsrätter.

Källa: svd.se

 

Alla öppningsbara fönster och fönsterdörrar är av 2+1 med en god ljudreduktion. Flera fönster är 2-luftare (880 x 2100 mm) med en öppningsbar båge överst i kombination med ett fast fönster under.

Referensbilder