Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Kajutan

Objektnamn
Kajutan
Kund
Peab Sverige AB
Byggår
2016
Fönstermodell
Haga
Plats/Län
Västmanlands län
Ort
Västerås
Adress
Öster Mälarstrands Allé
Typ
Nybyggnad
Antal produkter
246
Dolt dräneringshål
Nej
Hämta som pdf

Den gamla kraftverkshamnen, centralt placerad nära Mälaren i Västerås, andas industri. Det gav inspiration till arkitektur och materialval när Archus fick i uppdrag av Peab att rita Brf Kajutan med 40 lägenheter i tre huskroppar.

Asymmetriska tak och materialval som plåt, trä och betong ger husen en industriell känsla, men med moderna förtecken.

– Vi ville skapa hus med karaktär utan att ge avkall på områdets industriella arv. Det märks både utomhus och i lägenheterna, som till exempel har intressanta planlösningar med hög takhöjd och ”loft-living”-karaktär med stora skjutdörrar och råa materialval som betong och trä, säger Margareta Löfgren, kontorschef för Archus Arkitektur i Västerås.

Lägenheterna får vidunderlig utsikt över vattnet, som de boende kan njuta av antingen från den egna lägenheten, eller från hustaket, där både terrass och växthus finns. Alla lägenheter har förutom stora balkonger även vinterträdgård.

källa: archus.se

Kajutan (Kv Neptun) är nominerat till "Årets bygge 2019"

Alla fönster är enluftare i olika storlekar. Alla öppningsbara fönster är av 2+1 för en god ljudreduktion och har kipp-drebeslag för ett bra vädringsläge. Fönsterdörrarna är helglasade.

 

I det nya bostadsområdet i Öster Mälarstrand finns det 7 fastigheter med fönster från LEIAB - Kajutan, Kv Sirenen, Kv Triton, Kv Poseidon, Kv Hydran2, Kv Skoltomten och Förseglet. Således finns det fler än 2000 fönster och fönsterdörrar från LEIAB i olika fastigheter på en relativt liten yta att beskåda.

Referensbilder

Produkter