Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Material Store

Objektnamn
Material Store
Kund
Invest Mag Ltd.
Byggår
2016
Fönstermodell
Royal
Plats/Län
Storbritannien
Ort
London
Adress
Blyth Road
Typ
Nybyggnad
Antal produkter
1700
Dolt dräneringshål
Ja
Hämta som pdf

1700 fönster och fönsterdörrar

Ordern omfattar fyra byggnader, inkluderat ett högre hus på elva våningar, för ett nytt bostadskvarter i London med ca 200 lägenheter. Första leveransen sker i mars 2017 och med efterföljande leveranser under ca 6 månader.

Bostadskvarteret ligger alldeles bredvid järnvägen och även bara två kilometer från storflygplatsen Heathrow. Speciellt närheten till järnvägen medför att det är relativt höga krav på en stor ljudreduktion.

Beställaren har ställt krav på att produkterna ska klara specifika ljudtester, för specifika ljudfrekvenser, utförda på produkter i samma storlek och utförande som är tänkta för byggnaderna. Såväl LEIAB som några av våra underleverantörer har fått lägga ner en hel del arbete på att ta fram produkter som till slut klarade ljudtesterna. Speciellt viktigt har det varit att klara en hög ljudreduktion för de låga ljudfrekvenser som uppstår från järnvägen.

De flesta fönstren och fönsterdörrarna är relativt stora och går från golv till tak med bredd 1200 mm x höjd 2500 mm. Fler än 500, av totalt 1700 produkter, utförs med dubbla karmar pga mycket höga ljudkrav. Karmdjupet kan varieras mellan 245 - 285 mm. Med LEIABs dubbel-karm-lösning kan ljudreduktion upp till Rw 69 dB uppnås.

Referensbilder