Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Aschebergsgatan 15

Objektnamn
Aschebergsgatan 15
Kund
Johns Bygg & Fasad AB
Byggår
2014
Fönstermodell
Epok
Plats/Län
Västra Götalands län
Ort
Göteborg
Typ
Fönsterbyte
Antal produkter
164
Dolt dräneringshål
Nej
Hämta som pdf

Aschebergsgatan 15 (Brf Vasaparken 2) har försetts med fönster av LEIABs modell Epok. Flera av fönstren är mötesbågar och är öppningsbara 3- eller 4-luftare i samma karm. Några fönster är specialfönster med bågform eller halvrund form.

Aschebergsgatan i Göteborg är en av Göteborgs klassiska gator. Den sträcker sig en dryg kilometer lång från Vasaplatsen och upp mot höjden till Chalmers Tekniska Högskola. På relativt kort tid har LEIAB fått förmånen att leverera nya fönster till fem olika fastigheter längs gatans nedre del. Det är nummer 15, 21, 23, 27 och 29 på en sträcka om knappt 200 m längs gatan.

Aschebergsgatan är tyvärr även förknippad med den tragiska spårvagnsolyckan den 12 mars 1992 då en spårvagn skenade ner för hela backen och kraschade i uppskattningsvis 100 km/h vid Vasaplatsen. Tretton personer miste livet i olyckan.

Spårvagnstrafiken samt buss- och biltrafiken längs den relativt branta gatan är en anledning till att flera fastigheter valt nya fönster från LEIAB med god ljudreduktion. Fönstermodellen Epok passar väl in på byggnaderna och flera av fönstren har spröjs och har olika specialformer.

Referensbilder