Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Aschebergsgatan 27

Objektnamn
Aschebergsgatan 27
Kund
Fiskebäcks Byggnads AB
Byggår
2013
Fönstermodell
Epok
Plats/Län
Västra Götalands län
Ort
Göteborg
Adress
Aschebergsgatan 27
Typ
Fönsterbyte
Antal produkter
50
Dolt dräneringshål
Nej
Hämta som pdf

De flesta produkterna för Aschebergsgatan 27 (Brf Ingeborg Louise) innehåller glasdelande 28 mm spröjs i ytterbågen. 3 st bågformade fasta fönster ingår också.

Aschebergsgatan i Göteborg är en av Göteborgs klassiska gator. Den sträcker sig en dryg kilometer lång från Vasaplatsen och upp mot höjden till Chalmers Tekniska Högskola. På relativt kort tid har LEIAB fått förmånen att leverera nya fönster till fem olika fastigheter längs gatans nedre del. Det är nummer 15, 21, 23, 27 och 29 på en sträcka om knappt 200 m längs gatan.

Aschebergsgatan är tyvärr även förknippad med den tragiska spårvagnsolyckan den 12 mars 1992 då en spårvagn skenade ner för hela backen och kraschade i uppskattningsvis 100 km/h vid Vasaplatsen. Tretton personer miste livet i olyckan.

Spårvagnstrafiken samt buss- och biltrafiken längs den relativt branta gatan är en anledning till att flera fastigheter valt nya fönster från LEIAB med god ljudreduktion. Fönstermodellen Epok passar väl in på byggnaderna och flera av fönstren har spröjs och har olika specialformer.

Brf Ingeborg Louise på Aschebergsgatan 27 var den första fastigheten på Aschebergsgatan att byta till fönster från LEIAB. De flesta produkterna innehåller glasdelande 28 mm spröjs i ytterbågen. 3 st bågformade fasta fönster ingår också. De öppningsbara produkterna är av 2+1 som ger en god ljudreduktion redan i grundutförandet.

Referensbilder