Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Intervjuer

Fönsterbyggarna

Jonny Olsson

”Leveranssäkerheten är oöverträffad”

Det är som fönsterspecialist Fönsterbyggarna (tidigare JO Byggtjänst) i Enköping har gjort sig ett namn i branschen. Företagets inriktning är större fönsterentreprenader för flerbostadshus.

I mer än ett decennium har Fönsterbyggarna arbetat med LEIABs fönster.
– Det sitter LEIAB fönster på mitt eget hus och det säger egentligen allt, uttrycker Jonny Olsson som är vd i bolaget. Jag har från början tyckt att LEIAB har fantastiskt bra fönster. De är stabila och trygga att jobba med och vi har väldigt få reklamationer efter att montage är utfört, vilket är viktigt för oss då vi producerar ca 5 000 luft om året. Hela 85 procent av alla fönster som Fönsterbyggarna monterar kommer från LEIAB och valen faller främst på Haga och Epok.
– Haga är ett fönster som gör sig nästan överallt och Epok är värstingmodellen med profilerad och bullig utsida som passar bäst på 50-talshus eller äldre, menar Jonny. LEIABs bärande konstruktion i aluminium som är beklädd med trä gör att impregnering inte behövs och man slipper gifter i fönstret. Jonny uppskattar även kipp-dreh-funktionen som är oöverträffad ur vädringssynpunkt, då luften tas in i överkant samt att man inte riskerar att få in vatten om det skulle börja regna.
– Leveranssäkerheten, flexibiliteten, den låga felprocenten och att eftermarknaden sköts på ett förträffligt sätt, är faktorer som är mycket viktiga för mig som entreprenör. Jag får bra support av LEIAB och uppskattar att de är lyhörda för mina behov. Behöver jag exempelvis rita om ett fönster så ställer de upp för mig, avslutar Jonny Olsson.

Fönsterbyggarna arbetar vidare och nästa projekt att sätta igång är fönster till 577 lägenheter åt HSB Mälardalen i Västerås, där LEIABs modell Haga kommer att pryda fastigheterna.

Bilder