LEIAB fönster uppgraderar Royalmodellen

LEIAB lanserade fönstermodell Royal i början av 2016. Det var bland annat den första modellen med dolda dräneringshål. Nu två år senare med ca 6000 Royalfönster tillverkade och installerade är det dags för en uppgradering. I det uppgraderade fönstret är framför allt anslutningsmöjligheterna förbättrade.

Uppgraderad Royal 2+1 med dolda dräneringshål

Anslutningar av fönsterbleck och skarvplåt

Det innersta spårets djup har ökats till att ge en anliggningsyta på 15 mm. Spårets bredd nertill är även ökat för att underlätta anslutningen av fönsterblecket. Vi har även infört ett hjälpspår för att underlätta borrning för poppnit eller plåtskruv.

För modeller med dolda dräneringshål måste fönsterblecket anslutas i det innersta spåret. För modeller med synliga dräneringshål kan även de två yttersta spåren användas.

Det kommer att finnas en etikett på fönstret med en tydlig monteringsanvisning av fönsterblecket för produkter med dolda dräneringshål.

Royal med 3-glas

Den uppgraderade Royalmodellen finns naturligtvis även med 3-glas för både öppningsbara och fasta fönster för de som bara vill ha fönsterputsning på två sidor. Bilden ovan visar ett öppningsbart Royalfönster med 3-glas och dolda dräneringshål.

Välj dolda eller synliga dräneringshål

En annan nyhet med den uppgraderade modellen är att det går att välja om man vill ha dolda eller synliga dräneringshål. Bilden till vänster visar Royal med synliga dräneringshål. I grundutförandet har Royal dolda dräneringshål.

Konceptet med bättre anslutningsmöjligheter och möjlighet att välja dolda eller synliga dräneringshål kommer att införas på alla fönstermodeller under 2018. Dvs. även för modellerna Stil, Haga och Epok.

Fönsterguiden

I fönsterguiden på LEIABs hemsida kan du se några vanliga varianter av Royalmodellen i olika färger och i olika fasader. Ovan visas en gul mötesbåge i en röd putsad fasad.

Har du upptäckt LEIABs olika fönstermodeller? LEIAB erbjuder svensktillverkade aluminiumfönster med träbeklädd insida sedan 1982 enligt fyra olika fönstermodeller. LEIABs fönster och fönsterdörrar finns i fler än 10 000 fastigheter i Sverige. Alla produkter har trä på insidan med en hög nivå på ytbehandlingen.

Royal Wharf Townhouses

Vi blev utmanade under 2015 av några arkitekter att ta fram en stilren design på ett fönster med dolda dräneringshål till ett nytt exklusivt bostadsområde i London alldeles nära Themsen.

Tillsammans med arkitekterna för det nya bostadsområdet Royal Wharf tog vi fram fönstermodellen Royal. Utmaningen bestod inte bara i designen, dolda dräneringshål och dolda intag för ventiler, utan även att det skulle gå att tillverka relativt stora, och därmed tunga produkter, som ska fungera bra under många års användande.

Bostäderna i Royal Wharf har en generös takhöjd. De helglasade fönstren och fönsterdörrarna ska klara av en höjd på minst 2500 mm med en god funktion under många års användande. Med tanke på de relativt höga ljudkraven och krav på personsäkerhet och solskydd är glasen relativt tunga. De största enheterna väger ca 300 kg per styck.

Sedan 2016 har LEIAB levererat fler än 1100 produkter ur Royalmodellen till olika fastigheter inom området Royal Wharf. Om du klickar på bilden ovan får du se fler bilder över Royal Wharf.

Royalfönster Brf Ingegerd i Uppsala

HSB Brf 16 Ingegerd med adress Svartbäcksgatan 101 och 103 i Uppsala var en av de första fastigheterna i Sverige att genomföra fönsterbyte till LEIABs modell Royal under början av 2017. Om du klickar på bilden till höger får du se fler bilder efter fönsterbytet.

Se vår hemsida - leiab.se

På vår hemsida www.leiab.se kan du hitta mer information om företaget och våra produkter. Det finns bl a 3D-modeller av fönster och fönsterdörrar, som gör att du kan zooma in och ut för att se olika detaljer, och snurra runt dem för att se in eller utsidan på produkten.

LEIAB erbjuder produkter med 2+1 eller 3-glas. Det kopplade fönstret med prestandafördelar avseende u-värde och ljudreduktion, eller 3-glas för fönsterputsning på endast 2 sidor.