LEIAB fönster erbjuder modell Stil med dolda dräneringshål

Den nyligen genomförda förändringen av de båda modellerna Royal och Epok med dolda dräneringshål och förbättrade anslutningsmöjligheter har blivit väl mottagen. Vi genomför nu samma förändring för modell Stil.

Stil är modellen som varit med sedan starten - den blir aldrig omodern. Designmässigt kännetecknas Stil av en slät utsida där karm, båge och  glas ligger i samma liv. Stilrenheten och intrycket av enkelhet passar  väl ihop med den moderna tidens design. Men även när trenden går i en annan riktning kommer Stil att vara lika inne. På ett funkishus från  mitten av 50-talet känns det här fönstret helt rätt!

LEIAB erbjuder svensktillverkade aluminiumfönster med träbeklädd insida sedan 1982 enligt fyra olika fönstermodeller. LEIABs fönster och fönsterdörrar finns i fler än 10 000 fastigheter i Sverige och fler än 200 fastigheter i England.

Stil 2+1 med dolda dräneringshål

Stil har blivit en ny favorit för nyproduktion och svarade 2017 för ca 25% av totalt antal tillverkade produkter hos LEIAB i Mariannelund.

Modell Stil har funnits med sedan företaget startades. (Ursprungligen hade den namnet Standard). Modellen har sedan utvecklats och förbättras till att under 2018 inkludera bättre anslutningsmöjligheter för fönsterbleck och skarvplåtar samt kunna erbjudas med dolda dräneringshål. Det har hittills tillverkats och installerats ca 250 000 fönster och fönsterdörrar av modell Stil. Med den nya möjligheten med dolda dräneringshål kommer det estetiska intrycket ytterligare förbättras.

Anslutningar av fönsterbleck och skarvplåt

Det innersta spårets djup har ökats till att ge en anliggningsyta på 15 mm. Spårets bredd nertill är även ökat för att underlätta anslutningen av fönsterblecket. Vi har även infört ett hjälpspår för att underlätta borrning för poppnit eller plåtskruv.

För modeller med dolda dräneringshål måste fönsterblecket anslutas i det innersta spåret. För modeller med synliga dräneringshål kan även de två yttersta spåren användas.

Det kommer att finnas en etikett på fönstret med en tydlig monteringsanvisning av fönsterblecket för produkter med dolda dräneringshål.

Stil 2+1 med dolda dräneringshål och anslutet fönsterbleck

Bilden till vänster visar ett anslutet fönsterbleck för Stil 2+1 med dolda dräneringshål. Fönsterblecket är anslutet i det innersta spåret.

Produktsidan på LEIABs hemsida kommer att uppdateras med den nya Stilmodellen (med bilder, ritningar mm) så snart allt är förberett för tillverkning.

Stil med 3-glas

Den nya modellen Stil finns naturligtvis även med 3-glas för både öppningsbara och fasta fönster för de som bara vill ha fönsterputsning på två sidor. Bilden till vänster visar ett öppningsbart Stilfönster med 3-glas och dolda dräneringshål.

Välj dolda eller synliga dräneringshål

En annan nyhet med den nya modellen är att det går att välja om man vill ha dolda eller synliga dräneringshål. Bilden till vänster visar Stil med synliga dräneringshål. I grundutförandet har Stil dolda dräneringshål.

Konceptet med bättre anslutningsmöjligheter och möjlighet att välja dolda eller synliga dräneringshål kommer att införas på alla fönstermodeller under 2018. Dvs även för modellen Haga.

Fönsterguiden

I fönsterguiden på LEIABs hemsida kan du se några vanliga varianter av modell Stil i olika färger och i olika fasader. Ovan visas ett grått enluftsfönster med synliga dräneringshål i en vit putsad fasad. Om du klickar på bilden ovan kommer du till fönsterguiden och kan se några vanliga fönstervarianter av Stil i en putsad fasad. Det kommer även finnas Stilfönster med dolda dräneringshål i fönsterguiden inom kort.

Stora Torget Vimmerby

Fönstren i fastigheten vid Stora Torget i Vimmerby på bilden till höger är den första fönsterleveransen från LEIAB. Sedan dess har ca 250 000 fönster och fönsterdörrar av modell Stil tillverkats och installerats runt om i stora delar av Sverige, Norge, Danmark och England.

Råckringen Vällingby

Fönstermodell Stil valdes för Brf. Råckringen som är en del av det nya bostadsområdet Vällingby Parkstad utanför Stockholm. Brf. Råckringen består av tre punkthus á 12 våningar samt två lamellhus med fyra våningar vardera, totalt 268 lägenheter. Byggherre är Peab och byggtiden beräknas pågå 2015 – 2018.

Kv Triton i Västerås

Kv Triton i området Öster Mälarstrand i Västerås innehåller 565 fönster och fönsterdörrar av modell Stil. Inflyttningen sker under 2018.

Stil, Epok och Royal fr o m v45 med ny modell

Fr o m v45 2018 kommer alla öppningsbara fönster och fasta fönster med invändig glasning för modellerna Stil, Epok och Royal att levereras med den nya aluminium-modellen med dolda dräneringshål i grundutförandet. Självklart kan du kostnadsfritt få synliga dräneringshål om du hellre vill ha det. Synliga dräneringshål är ett tillval som måste göras och det ska framgå på offert och orderbekräftelsen efter v45 om det är synliga dräneringshål.

GDPR - så hanterar vi dina personuppgifter

Vi har uppdaterat våra rutiner och policy kring hantering av personuppgifter.

Nyhetsbreven du får av oss vill vi gärna fortsätta att skicka till dig. Syftet med nyhetsbreven är att informera dig om nyheter och förändringar av de produkter och tjänster vi erbjuder, samt ge tips om hur produkterna kan användas genom att bl a visa referensobjekt. Om du inte vill ha några utskick i fortsättningen kan du när som helst avregistrera dig genom att klicka på "avregistrera dig" längst ner i något av nyhetsbreven vi skickat till dig. För nyhetsbreven har vi endast en lagring av e-postadressen och ingen annan information om dig lagras. Vi lämnar inte ut e-postadresserna till någon annan aktör.

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Se vår hemsida - leiab.se

På vår hemsida www.leiab.se kan du hitta mer information om företaget och våra produkter. Det finns bl a 3D-modeller av fönster och fönsterdörrar, som gör att du kan zooma in och ut för att se olika detaljer, och snurra runt dem för att se in eller utsidan på produkten.

LEIAB erbjuder produkter med 2+1 eller 3-glas. Det kopplade fönstret med prestandafördelar avseende u-värde och ljudreduktion, eller 3-glas för fönsterputsning på endast 2 sidor.