Sök på leiab.se

Sök på leiab.se

Referenser

« Tillbaka till listan

Porslinsfabriken 2C

Objektnamn
Porslinsfabriken 2C
Kund
Peab Sverige AB
Byggår
2011
Fönstermodell
Haga
Plats/Län
Västra Götalands län
Ort
Göteborg
Adress
Kvillegatan 9
Typ
Nybyggnad
Antal produkter
400
Dolt dräneringshål
Nej
Hämta som pdf

Ett prestigefyllt och utmanande uppdrag att leverera fönster med både hög ljudreduktion och explosionssäkra glas.

För Porslinsfabriken 2A-C har LEIAB levererat fler än 1600 fönster och fönsterdörrar. Kvarteret är beläget nära den strakt trafikerade Lundbyleden och järnvägsspåren med många godståg. Därav kraven på fönster med hög ljudreduktion och även glas som skall klara en eventuell explosion från det som fraktas på lastbil eller tåg.

Vi utvecklade en ny ljudprodukt och genomförde ljudtester. Målet var att nå Rw 49 dB  och RW +ctr 43 dB med ett 2+1 fönster vilket vi till slut lyckades med. Dessa ljudfönster sitter i fasaden som är belägen mot Lundbyleden.

Flertalet av fönstren är 2-lufts fönster med en förskjuten post som ger 2 öppningsbara bågar med möjlighet till vädring i båda bågarna. De öppningsbara produkterna är av 2+1 som ger en god ljudreduktion redan i grundutförandet.

På platsen fanns tidigare en porslinsfabrik som bl a har ägts av Rörstrands porslinsfabrik. Läget är centralt med några minuters promenad till Backaplan och några minuter med buss eller spårvagn över Götaälvbron så är man mitt i Göteborgs city.

 

Referensbilder