LEIABs fönsterdörrar får nytt gångjärn

LEIAB inför ett nytt förbättrat gångjärn av aluminium på alla utåtgående fönsterdörrar under september 2016. Alla positiva egenskaper med det befintliga gångjärnet finns kvar. Det som är nytt är:

- Gångjärnen klarar ytterligare högre vikter på dörrbladet.

- Förbättrad täthet genom en ny design som gör att vi inte behöver fräsa bort material i dörrbladet.

- Gångjärnet levereras som standard i samma kulör som handtaget, dvs naturanodiserat.

Fönsterdörrarna har senaste året blivit en riktig storsäljare och levereras i fler än 5500 per år.

LEIAB erbjuder svensktillverkade aluminiumfönster med träbeklädd insida sedan 1982 enligt fyra olika fönstermodeller. LEIABs fönster och fönsterdörrar finns i fler än 10 000 fastigheter i Sverige.

LEIABs film om fönsterdörrar

Har du sett LEIABs film om fönsterdörrar? Syftet med filmen är att på ett par minuter visa fördelarna med LEIABs fönsterdörrar. Klicka på bilden till vänster så börjar filmen.

Fördelar med LEIABs fönsterdörrar

Nedan sammanfattas några av fördelarna med LEIABs utåtgående fönsterdörrar.

Gångjärnen klarar av relativt stora vikter på dörrbladet. För många projekt är det stora krav på ljudreduktion och glasvikterna ökar. De gångjärn som LEIAB använder klarar av att bära de stora glasvikterna utan att hänga ner sig och klarar ljudreduktion Rw 42 dB.

Gångjärnen kan justeras individuellt både i höjdled och i sidled utan att dörrbladet hängs av. En fönsterdörr i normal storlek har 3 gångjärn. Ju större dörren är (och ju högre vikt den ska klara för dörrbladet) desto fler gångjärn.

Dörrbredden kan vara upp till 1100 mm och dörrhöjden upp till 2700 mm.

LEIABs justeringsanvisningar finns även som youtube-klipp, se www.leiab.se

Det finns även en förstärkt  infästning vid gångjärnet som gör att behovet av efterjusteringar är litet.

Ändringar inom försäljningsorganisationen

LEIAB fönsters försäljningschef Christer Gustafsson har efter drygt 20 års anställning vid LEIAB bestämt sig för att det nu är dags att börja njuta av livet som pensionär. Vi tackar Christer för hans goda insats och önskar honom lycka till framöver som pensionär.

Fredrik Adolfsson tar över som tf försäljningschef. Fredrik har mångårig erfarenhet av LEIABs produkter och försäljning till objektmarknaden. Han har arbetat på LEIAB i olika positioner i mer än 20 års tid, varav de senaste 4 åren som säljare. Till sitt förfogande har Fredrik hela LEIABs samlade kompetens för att kunna erbjuda dig som kund bästa tänkbara fönsterlösning till ett konkurrenskraftigt pris.

I samband med att Fredrik går in som tf försäljningschef stärker vi upp försäljningsresurserna genom att vår innesäljare Jonas Virensjö går in som kompletterande säljare för huvudsakligen försäljning till PEAB.

Under fliken kontakta oss på vår hemsida kan du även se en bild på Fredrik och Jonas om du vill.

LEIAB byter namn

Allt sedan företaget grundades 1982 har vi haft det formella och juridiska namnet LEIAB, Lundberg och Eriksson Industri Aktiebolag. Namnet kommer från företagets två grundare, Roland Lundberg och Håkan Eriksson. I många sammanhang används dock bara det förkortade namnet  LEIAB.

Namnet LEIAB har genom åren blivit väl inarbetat och det är med stolthet som vi bär med oss grundarnas initialer. När LEIABs logo gjordes om i slutet av 80-talet lades det till ordet fönster i logon. Detta med tanke på att få en naturlig koppling till företagets bransch - fönsterbranschen. Vi har sedan många år kallat oss för LEIAB Fönster. Nu tar vi nästa steg och ändrar det juridiska namnet till LEIAB Fönster AB.

Inget annat förändras. Bakom LEIAB Fönster AB står samma stabila ägare med en långsiktig investeringshorisont. LEIAB Fönster ABs produkter ska fortsätta kännetecknas av kvalitetsprodukter som levereras på överenskommen tid till ett konkurrenskraftigt pris. Som alltid - Testa oss - Vi håller det vi lovar.

Se vår hemsida - leiab.se

På vår hemsida www.leiab.se kan du hitta mer information om våra produkter. Det finns bl a 3D-modeller av fönster och fönsterdörrar, som gör att du kan zooma in och ut för att se olika detaljer, och snurra runt dem för att se in eller utsidan på produkten.

LEIAB erbjuder produkter med 2+1 eller 3-glas. Det kopplade fönstret med prestandafördelar avseende u-värde och ljudreduktion, eller 3-glas för fönsterputsning på endast 2 sidor.