LEIABs fönster i studentlägenheter

LEIAB har fått förmånen att få leverera fönster och fönsterdörrar till flera studentbostäder senaste året. Ett av de senaste studentbostadsprojekten är Kv Nålskäran i Göteborg som blivit certifierat enligt Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council.

Guld till Kv Nålskäran

Kv Nålskäran är en fastighet på ca 4500 m² med 118 st studentbostäder och allmänutrymmen. Kv Nålskäran är det första studentbostadsprojektet i Sverige som blivit certifierat enligt Miljöbyggnad GULD. Idag finns ca 45 byggnader i Sverige som uppnått Miljöbyggnad Guld. Beställare är Chalmers Studentbostäder och totalentreprenör är PEAB. Projektet var färdigställt för inflyttning i juni 2015.

Källa: mynewsdesk.com

Om du klickar på bilden ovan får du se fler bilder på fönstren i kv Nålskäran. Byggnaden innehåller 135 fönster och fönsterdörrar från LEIAB av modell Haga med u-värde 0,9.

SGS Studentbostäder

Ett annat studentbostadsprojekt i Göteborg är SGS Studentbostäders nybyggda sexvåningshus på Fridhemsgatan 58 med 89 lägenheter byggt 2015.

Om du klickar på bilden till vänster får du se fler bilder på några av de 327 fönstren av LEIABs modell Haga på Fridhemsgatan. Flera av fönstren innehåller solskyddsglas och det ingår även ett flertal brandfönster.

Helsingkrona nation

Helsingkrona nation vid Lunds universitet har låtit uppföra ett nytt studentboende under 2015. För fönster och fönsterdörrar föll valet på LEIABs modell Haga. Med sina 40 meter fördelat på 13 våningar är detta Lunds tredje högsta byggnad och innehåller 419 fönster och fönsterdörrar från LEIAB.

Projektet ställde höga krav på låga u-värden. Det viktade u-värdet på de produkter LEIAB levererat är 0,88. Fönstren är även omgivna av kopparplåtar. Om du klickar på bilden ovan får du se fler bilder på fönstren i Helsingkrona nation.

Studentcity

Nya studentbostäder mitt i centrala Örebro sedan 2015. StudentCity består av två delar, ett nybyggt hus med 89 ettor samt en nyrenoverad del med 51 ettor och tvåor med kök.

Det nybyggda huset innehåller 386 fönster och fönsterdörrar av LEIABs modell Standard.  Den gamla byggnaden, Teknistskrapan, har fått 76 nya fönster av LEIABs modell Haga.

Trafiken utmed Rudbecksgatan och Trädgårdsgatan är  livlig. Därmed har det ställts höga ljudkrav som LEIAB klarat av att möta. Förutom ljudkraven ingår det även många enheter med brandfönster. Om du klickar på bilden ovan får du se fler bilder på fönstren i StudentCity.

Kv Universitetet 4

På campusområdet vid Örebro Universitet har PEAB under 2014-2015 uppfört nya studentlägenheter i kvarteret Universitetet 4. Byggnaden innehåller 202 fönster och fönsterdörrar av LEIABs modell Haga.

Även detta projekt har brandkrav och det ingår ett femtiotal brandfönster. Om du klickar på bilden till höger får du se fler bilder på fönstren i kv Universitetet 4.

Lappkärrsberget

Ett klassiskt studentbostadsområde är studentbostäderna i Frescati, Stockholm, på Lappkärrsberget (även kallat Lappis). I kvarteret Fysikern på Professorsslingan finns det fler än 200 fönster och fönsterdörrar av LEIABs modell Standard.

Om du klickar på bilden till vänster får du se fler bilder på fönstren på Lappkärrsberget.

Se vår hemsida - leiab.se

På vår hemsida www.leiab.se kan du hitta mer information om våra produkter. Det finns bl a  3D-modeller av fönster och fönsterdörrar, som gör att du kan zooma in och ut för att se olika detaljer, och snurra runt dem för att se in eller utsidan på produkten.

LEIAB erbjuder produkter med 2+1 eller 3-glas. Det kopplade fönstret med prestandafördelar avseende u-värde och ljudreduktion, eller 3-glas för fönsterputsning på endast 2 sidor.