LEIAB erbjuder fönsterdörrar med lackerade gångjärn

Har du upptäckt LEIABs olika fönstermodeller? LEIAB erbjuder svensktillverkade aluminiumfönster med träbeklädd insida sedan 1982 enligt fyra olika fönstermodeller. LEIABs fönster och fönsterdörrar finns i fler än 10 000 fastigheter i Sverige.

Alla utåtgående fönsterdörrar från LEIAB levereras med lackerade gångjärn av aluminium i samma kulör som fönsterdörren i övrigt.

Fönsterdörrarna har senaste året blivit en riktig storsäljare och levereras i fler än 5500 per år.

Lackerade gångjärn

De lackerade gångjärnen i samma kulör som fönsterdörren i övrigt bidrar till att fönsterdörren får ett fint utseende.

Den stora fördelen med de gångjärn som du erhåller med en fönsterdörr från LEIAB är att de klarar av relativt stora vikter på dörrbladet. För många projekt är det stora krav på ljudreduktion och glasvikterna ökar.

LEIABs gångjärn klarar av att bära de stora glasvikterna utan att hänga ner sig och klarar ljudreduktion Rw 42 dB.

Gångjärnen kan justeras individuellt både i höjdled och i sidled utan att dörrbladet hängs av.

En fönsterdörr i normal storlek har 3 gångjärn. Ju större dörren är (och ju högre vikt den ska klara för dörrbladet) desto fler gångjärn.

Dörrbredden kan vara upp till 1100 mm och dörrhöjden upp till 2700 mm.

Justeringsanvisningar

Om fönsterdörren behöver justeras är det enkelt att justera gångjärnen utan att dörrbladet behöver hängas av. LEIABs justeringsanvisningar finns även som youtube klipp, se www.leiab.se eller klicka på bilden till höger.

Gångjärnen kan justeras individuellt både i höjdled och i sidled utan att dörrbladet hängs av. Detta gör att det är enkelt att snabbt justera en fönsterdörr och nå ett bra resultat. Det finns även en förstärkt  infästning vid det övre gångjärnet som gör att behovet av efterjusteringar är litet.

 

 

Utåtgående fönsterdörr

Alla utåtgående fönsterdörrar kan fås som 2+1 eller med 3-glas i respektive modellserie. Fönsterdörrarna kan erhållas helglasade, med bröstning och fyllning eller med en post som bilden ovan. Om du klickar på bilden ovan får du se fler bilder på fönsterdörrar.

Du kan välja på en standardtröskel eller en handikapptröskel på 25 mm av ek i kombination med en aluminiumplåt. Utvändigt draghandtag eller ett handtag med eller utan låsning. På samma sätt kan du erhålla ett handtag på insidan med eller utan låsning.

Se vår hemsida - leiab.se

På vår hemsida www.leiab.se kan du hitta mer information om våra produkter. Det finns bl a 3D-modeller av fönster och fönsterdörrar, som gör att du kan zooma in och ut för att se olika detaljer, och snurra runt dem för att se in eller utsidan på produkten.

LEIAB erbjuder produkter med 2+1 eller 3-glas. Det kopplade fönstret med prestandafördelar avseende u-värde och ljudreduktion, eller 3-glas för fönsterputsning på endast 2 sidor.