LEIAB fönster - Royal vs Epok

Vad är det som skiljer Royal- från Epokmodellen? Inte mycket, men det kan vara nog så viktigt.

Priset är lika. Prestandan är lika. Karmdjupet är lika. Båda finns med 2+1 och 3-glas. Alla modeller har trä på insidan och aluminium på utsidan.

Royal har en rak stilren design med dolda dräneringshål.

Epok har en allmogeinspirerad stil med synliga dräneringshål.

Välj den modell som du tycker passar in bäst på byggnaden.

LEIAB erbjuder svensktillverkade aluminiumfönster med träbeklädd insida sedan 1982 enligt fyra olika fönstermodeller. LEIABs fönster och fönsterdörrar finns i fler än 10 000 fastigheter i Sverige.

Royal

Royal med sin raka och stilrena design med dolda dräneringshål visas i en öppningsbar 2+1 variant till vänster.

Royal har inte Epokmodellens runda kälning på ut- och insidan. Royal är i jämförelse med Epok mer rak och kantig. Mer stilren kanske man kan uttrycka det.

Royal är vår senaste modell och har tagits fram tillsammans med arkitekterna för det nya bostadsområdet Royal Wharf i London.

Epok

Epokmodellen i form av en öppningsbar 2+1 produkt visas till höger.

Epok är klassisk och robust. Här framträder karmen tydligt och ger en förnimmelse av tidigt 1900-tal. Många fastnar för de mjuka linjerna och tycker det är en fröjd för ögat att betrakta Epokfönster, i synnerhet om de är försedda med spröjsar. Även om Epok slår vakt om en gammal allmogestil så smälter den även in i moderna miljöer där kontrasterna till det nya upplevs som spännande och tilltalande.

Epokfönster på Strandgatan

Bilden ovan visar Epokfönster i en byggnad på Strandgatan i Halmstad. Alla fönstermodeller från LEIAB kan fås med specialformer såsom exempelvis en välvd överdel, runda eller trekantiga fönster. Om du klickar på bilden får du se fler bilder på Epokfönstren på Strandgatan.

Epokfönster på Carl Gustavs väg

Bilden ovan visar Epokfönster i en fastighet med putsad fasad på Carl Gustavs väg i Malmö. Att välja olika färger på karm respektive ytterbåge är ett enkelt sätt att få ett fönster som skapar lite mer liv. Om du klickar på bilden får du se fler bilder på Epokfönstren på Carl Gustavs väg.

Se vår hemsida - leiab.se

På vår hemsida www.leiab.se kan du hitta mer information om våra produkter. Det finns bl a 3D-modeller av fönster och fönsterdörrar, som gör att du kan zooma in och ut för att se olika detaljer, och snurra runt dem för att se in eller utsidan på produkten.

LEIAB erbjuder produkter med 2+1 eller 3-glas. Det kopplade fönstret med prestandafördelar avseende u-värde och ljudreduktion, eller 3-glas för fönsterputsning på endast 2 sidor.